Parool about Mr. Haz

Mr. Haz Tacobar

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Mr. Haz Tacobar.

Net geopend in de Jordaan: Mr. Haz Tacobar.BEELD CHARLOTTE ODIJK

Goed nieuws voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken: in de Jordaan is een nieuwe tacobar geopend. Opvallend aan het restaurant zijn de bijzondere illustraties aan de muur van de Spaanse kunstenaar Mr. Hazelnut.

Carina van der Boom (40) komt in Madrid voor het eerst in contact met de kunstenaar. Ze wordt op slag verliefd op het werk en besluit haar onderneming naar hem te vernoemen: Mr. Haz Tacobar.

Het rauwe, industriële en humoristische karakter van zijn werk blijkt een goede match te zijn met wat zij wil met haar bar: vernieuwend zijn. En dat is een behoorlijke uitdaging in Amsterdam.

Mexiaance kookboeken uit Amerika
Om een originele menukaart te kunnen maken, laat de Amsterdamse acht Mexicaanse kookboeken uit Amerika komen en kijkt ze op regelmatige basis naar 24Kitchen.

Het ­resultaat: een assortiment aan taco’s, met keuze uit vlees, vis en vega (tussen de €6 en €7). Ook voor tequila, speciaalbier en sapjes kun je hier ­terecht.

Het restaurant aan de Egelantiersstraat wordt nu nog vooral bezocht door nieuwsgierige buurtbewoners en toeristen, maar als het aan Van der Boom ligt, weten ook zzp’ers binnenkort de bar te vinden.

Met koffie van de Amsterdamse branderij Back to Black wil ze hen stimuleren om aan een van de tafeltjes te komen werken. Ook komen in de toekomst laptopkabels achter de bar te liggen. Tegen die tijd is het restaurant wellicht getransformeerd tot een heus internetcafé met taco’s.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.